skagget.blogg.se

Fiskehistorier och annat trams

otyg och sutare

Kategori: Fiske

Igår var det ju som sagt dags för lite gäddfiske med Gröten, kan säga så att det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Vinden piskade på i Karlstad med omnejd så vi gav upp förstavalet av sjö och åkte till en gammal dammsjö utanför byn. Jocke var snabb ut och fick kontakt med en liten snipa på knappa kilot medans jag trampade igenom flytmossen och blev blöt ner till höften. Om inte det var nog så fastnade jag kort där efter i en stock och blev ett bete fattigare.
Vi gav ganska snabbt upp och åkte iväg för ett gäng koppar kaffe hos Bisan och sen hem till Grötens bror och hämtade massa karpbeten som Gröt behövde ha med sig hem.

Efter några timmars överläggande så bestämde vi oss för att åka till en gammal sutartjärn som Gröt inte fiskat i på 5 år så det var dags att testa lyckan.

Väl framme vid 1830 tiden så blåste det fortfarande på ganska friskt men det stoppade inte oss så vi mäskade på och börja rigga spöna.
Någon timme senare så mojnade vinden till våran gläde, som tyvärr inte blev långvarig när vi blev överfallna av mygg och knott.

Allt som allt så lyckades jag smiska Gröt med 5 Sutate mot 2. höjde mitt pb till 1900g. Det känns verkligen nu att man har vart i skogen bland mygg och knott.

FY F*N vad det kliar!!! men det var det värt!

kommer med en liten bild vid senare tillfälle


Kommentarer


Kommentera inlägget här: